Tarihçe

Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesi Bingöl Üniversitesi'nin 2007 yılında kurulmasıyla hizmet vermeye başlamıştır. Kuruluşunun ilk yıllarında 1000 adet kitap ile 200 malanda hizmet vermeye başlamıştır. 2014 yılında, ayrı bir bina olarak 3250 malanda kullanıcılarına hizmet vermeye başlamış, 2019 Nisan itibariyle Bingöl Üniversitesinde içinde cep sineması ve bireysel çalışma odalarının da bulunduğu bin 200 öğrenci kapasiteli, 6 bin metrekarelik bölgenin en modern kütüphanesi açılmıştır.

Yıllık ortalama 5 bin adet kitap alımı gerçekleştirilmektedir. Bağış yayınlarla birlikte 80.000 civarında bir derme ile kullanıcılarına hizmet sunmakla beraber iki adet birim kütüphanesi mevcuttur. Bunlardan ilki, 2013 yılında kurulan Nusrettin Bolelli kütüphanesidir. 11.862 adet, çoğunluğu Arapçadan oluşan, kitap ile kullanıcılarına hizmet sunmaktadır. Diğer birimimiz ise Fen Edebiyat Fakültesi'nde yer almaktadır ve yaklaşık 8.000 adet kitap ile kullanıcılarına hizmet sunmaktadır.