61. Kütüphane Haftası Kutlandı
Bingöl Üniversitesi, 61. Kütüphane Haftası’nı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerle kutladı. Kütüphane haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, 26 Mart Çarşamba günü Üniversite Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. Törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.
Program, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Feride Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kılıç, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına ve bilgiye ulaşmanın değerinin daha iyi anlaşılmasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Konuşmasında 61. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere değinen Kılıç, bu tür organizasyonların kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmada oynadığı önemli role vurgu yaparak Kütüphane Haftası'nın tüm katılımcılara yeni ufuklar açmasını temenni etti.
Programda söz alan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik ise kütüphanelerin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Kütüphanelerin sadece kitapların saklandığı yerler değil, aynı zamanda kültürel birikimi ve toplumsal gelişimi şekillendiren önemli kurumlar olduğuna dikkat çeken Çelik, geçmişten günümüze kütüphanelerin bilgiye erişim ve paylaşım kültürünün temel taşı olduğunu ifade etti.
Dijital çağın gelişimiyle birlikte bilgiye erişim yöntemlerinin değiştiğini ifade eden Prof. Dr. Çelik, dijitalleşmenin kütüphaneler üzerinde etkisine dikkat çekerek “Artık dijital kütüphaneler, elektronik kaynaklar ve çevrimiçi veri tabanları sayesinde dünyanın dört bir yanındaki bilgiye anında ulaşabiliyoruz. Ancak bu değişim, kütüphanelerin ve kütüphanecilerin rolünü azaltmak yerine, daha da önemli hale getirmiştir. Çünkü bilgiye erişimin artmasıyla birlikte doğru bilgiye ulaşmanın önemi de artmıştır. Bilgi kirliliğinin ve yanıltıcı içeriklerin hızla yayıldığı günümüz dünyasında, akademik ve bilimsel kaynaklara erişimin en güvenilir yolu hâlâ kütüphanelerimizdir.” diye konuştu.
Prof. Dr. Çelik’in konuşmasının ardından ödül takdimleri yapıldı ve katılımcılara 10 dakikalık toplu kitap okuma etkinliği sunuldu. Etkinlik, katılımcıların kitap standını ziyaret etmeleri ve anı defterine düşüncelerini yazmalarıyla devam etti. Program, katılımcıların aile fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.
